La Vall d’Orient

  • excursionsx500

Excursió “LA VALL D´ORIENT” El Tresor d’Andorra

Aquest programa de 5 dies de durada ens permetrà descubrir alguns dels paratges més extraordinaris del Principat d´Andorra. El circ glaciar de Pessons, els llacs d´Ensagents i de Juclar, la Vall del Riu, els cims del Alt del Griu i el Casamanya son tan sols alguns dels indrets que descobrirem en aquesta inoblidable setmana.

PROGRAMA:

Dia 1: Arribada al Hotel Paris, a Encamp.

Dia 2: “Circ glaciar de Pessons”

El circ glaciar de Pessons és el més gran d´Andorra, en roca granítica acull una vintena de llacs de diverses mides, esta situat al sud-est del país, i envoltat ver diversos cims entre 2704 i 2864 mts. Podrem veure com les glaceres esculpiren aquest lloc, deixant-nos un dels indrets amb llacs més impresionants dels Pirineus.Un espectacle d´aigua i alçada, i la capçalera del riu Valira d´Orient.

Desnivel : 650 mts

Dia 2: “Alt del Griu”

Aquest cim de 2.875 mts és uns dels més alt del Principat. Pujarem per la vall d´Ensagents, un bucòlic racó de la parroquia d´Encamp. És una vall amb un desnivell i un pendent raonables que acull prats, boscos i paisatges onírics. Un espai treballat per la mà de l´home on, sí ens hi fixem, veurem marges de pletes i carboneres en desús des de fa ja molts anys.
Cal remarcar també la varietat de flora, com ara belles orquídies o cotoneres, d´algunes molleres que trobem en zones boscoses, a més dels estralls als prats alpins provocats pel porc senglar.

Desnivel : 800m

Dia 3: “Vall d´Incles i llacs de Juclar”

La Vall d´Incles és una de les valls més ben conservades i que encara permet gaudir de l´entorn alpí del Principat d´Andorra. Situada al vessant nord-est del país, guarda racons plens de bellesa paisatgística i ofereix un ampli ventall de possibilitats per gaudir-ne. Una d´aquestes és precisament la més important de les seves capçaleres, la Vall de Juclar i els seus estanys, tractant-se de la més gran concentració d´aigua del Principat. Es tracta d´una excursió que si bé en algun tram demana d´un cert esforç, les panoràmiques que ens va oferint el compensen sobradament.

Desnivel : 410m

Dia 4: “La vall del Riu”

Aquesta extraordinària vall, a la capçalera de la qual es recrea a la perfecció el seu origen glacial, acull un dels millors estanys del Principat, amb una superficie de 4,3 hectàrees. Els dos estanys que trobarem abans d´arribar a l´Estany Gran de la Vall del Riu, tot i que són menys importants, proporcionen un interés afegit a l´excursió.

Desnivel : 635m

Dia 5: “Pic de Casamanya”

El Pic de Casamanya és un dels més emblematics d´Andorra, situat al cor del país a 2.740 mts d´altitud i entre dues valls, la vall d´Ordino i la Vall de Valira d´Orient.Aquesta bona ubicació fa que tingui, tan des del seu cim com durant bona part del seu ascens, unes fantastiques vistes sobre les dues valls i la resta de pics del país. En resum, és una excursió que tot visitant d´Andorra amb afició al senderisme no hauria de marxar sense fer-la.

Desnivel : 750m

Informació complementària :

– Es proporcionarà un llistat de material mínim necessari.
– Possibilitat d’encarregar “picnics” a l’hotel (cost suplementari).
– Possibilitat de modificar els itineraris segons les condicions meteorològiques o la condició física de les persones participants (segons apreciació del guia).
-De 6 a 8 hores (parades incloses)
-Aquest programa és de diumenge a divendres (excursions de dilluns a divendres)

PREU:

450€ + 4,5% IGI per persona. (Mínim 4 pax)

INCLOU:

  • 5 Nits d´hotel en règim de mitja pensió.
  • 5 excursions amb guía diplomat
  • Transport hotel-excursió-hotel
  • No inclou el dinar
Work Categories