El GRP d’Andorra

 • andorra estiu

“El GRP d’Andorra” La volta a tot un país per etapes.

El GRP (Gran Recorregut del País) és un itinerari de muntanya que permet fer la volta d’Andorra per etapes. Us proposem fer junts els trams més rellevants d’aquest GR per descobrir de la millor forma possible les valls i muntanyes de casa nostra.

Els itineraris triats es faran sempre en travessa i per major comoditat, les etapes s’efectuaran en “estrella” el que vol dir que les nits es faran en un mateix punt (hotel) i cada matí començarem en el punt on vam acabar el dia anterior.

Duració de la travessa:

 • 6 dies i 6 nits en hotel

1r dia : Ensagents – Grau Roig

El tram de GRP que fem el primer dia es sens dubte un dels més emblemàtics ja que ens permetrà passar d’Ensagents a Grau Roig per la serra de Gargantillar i recórrer tot el circ glacial de Pessons i els seus més de 10 estanys d’alta muntanya.

Punts forts de l’etapa: La vall d’Ensagents, el pas de la Serra de Gargantillar i la panoràmica de tots el estanys de Pessons.

Distància aprox.: 12km

Desnivell: +950m / -750m

Pas a més alçada: 2810m

2n dia: Bordes d’Envalira – Vall D’Incles

El segon tram amb inici a bordes d’Envalira i final a la Vall d’Incles ens farà passar pel port dret prop de la frontera amb França. Tot i seguint la línia divisòria d’aigües arribarem a l’estany i refugi de Siscaró per acabar al fons de la vall d’Incles. Punts forts de l’Etapa: L’estany i patamolls de Siscaró

Distància aprox.: 11km

Desnivell: +700m / -950m

Pas a més alçada: 2570m

3r dia : Vall d’Incles – Coma de Ransol

Reprenem el GRP al punt on vam acabar el dia anterior per dirigir-nos cap a l’Estany de Cabana Sorda i creuar a la vall veïna de Ransol per la collada de la Coma de Varilles. En aquest punt deixarem enrera les valls de l’Est d’Andorra i baixarem fins a trobar el refugi de Coms de Jan i el final de l’etapa del dia.

Punts forts de l’Etapa: El circ de Cabana Sorda amb el Llac al centre i el pas de la collada de la Coma de Varilles.

Distància aprox.: 9km

Desnivell: +850m / -700m Pas a més alçada: 2620m

4t dia: Vall de Ransol – Vall de Sorteny

Iniciarem el quart dia en el mateix punt on vam finalitzar el dia abans per començar la que serà una de les etapes més maques. De Ransol anirem seguint el GRP per dirigir-nos cap a l’Estany i collada del Meners. Un punt carregat d’història que a més a més, ens donarà la possibilitat (opcional) de coronar un dels cims més emblemàtics d’Andorra, la Serrera 2913m. El descens, ja a les valls del Nord d’Andorra, transcorrerà per la vall i parc natural de Sorteny on de ben segur tindrem la sort de contemplar la seva gran riquesa: la flora.

Punts forts de l’Etapa: La collada dels meners, la vall de Sorteny i l’ascens (opcional) al pic de la Serrera.

Distància aprox.: 10km

Desnivell: +720m / -880m Pas a més alçada : 2719m – 2913m amb el cim de la Serra (opcional)

Foto: Dani Ginesta

5è dia: Llorts – Arinsal

El cinquè dia començarem al poble de Llorts per endinsar-nos a la vall de l’Angonella. L’ascens de la vall ens portarà fins al pic del Clot del Cavall. On tindrem unes vistes grandioses dels cims més alts d’Andorra. El descens per les bordes de Prats Nous per acabar el dia a Arinsal. Aquesta etapa serà sens dubte la més exigent del recorregut degut als importants desnivells del dia. Punts forts de l’Etapa : Vall de l’Angonella i les panoràmiques des del pic del Clot del Cavall.

Distància aprox.: 9 km

Desnivell: +1130m / -1070m

Pas a més alçada: 2590m

6è dia: Coll de la Botella – Os de Civís

Per la última etapa, us hem preparat un recorregut més suau i curt que transcorre per l’Oest d’Andorra amb poc desnivell positiu i amb arribada al poble d’Os de Civís. Finalitzarem aquesta setmana d’esforç a taula gaudint d’un dinar típic de gastronomia de muntanya. Res millor per recuperar forces!

Punts forts de l’Etapa: El bosc del solà de Sispony, la collada de Muntaner i el dinar !!

Distància aprox.: 8.5 km

Desnivell: +320m / -900m

Pas a més alçada: 2210m

Preus:

Preus per Persona
2 pax. 3 pax. 4 pax. > 4 pax. —-
900€ 700 € 600 € 540 €  

Inclou:

 • – Prestació d’un guia titulat per 6 dies.
 • – Logística de transport per inici i finals d’etapa.
 • – Dinar restaurant de l’últim dia.
 • – 6 nits d´hotel de 3 estels en MP

No inclou:

 • – Dinars pels 6 dies

Informació complementària :

 • – Es proporcionarà un llistat de material mínim necessari.
 • – Possibilitat d’encarregar “picnics” a l’hotel (cost suplementari 10€).
 • – Possibilitat de modificar els itineraris segons les condicions meteorològiques o la condició física de les persones participants (segons apreciació del guia).
 • – Dificultat : alta principalment per la gran distància recorreguda i els desnivells acumulats durant 6 dies. Persones en bona condició física i amb experiència en muntanya.
 • De 6 a 9 hores per dia (parades incloses)
Work Categories

3 Comments

 1. Joan Gassiot

  Hola, som 10 i ens agradaria fer el GRP en 4 dies, a primers de juliol. Tenim una mitja d’edat de 45 i estem acostumats a caminar. Podeu organitzar¿
  Gracies i slts

 2. JAUME PARRAMON FAUCHS

  soms un grup de 4 persones entre 60 i 70 anys (hem fet els carros de foc, la cavalls del vent i, el passat estiu verem fer la volta al Montblanc). Estariem interessats en el GRP d’Andorra per fer durant el mes d’agost d’enguany. (si vosaltres creieu que es recomanable per a la nostra edat). Si fos possible tinc les següents preguntes:

  1.- Queda clar que dormim a l’hotel Paris cada nit.
  2.- Cada dia ens tornareu on acabem la ruta i a l’endemà ens portareu a on l’haviem deixada?
  3.- Vol dir que si un dia un de nosaltres no li va bé de fer ruta per la raó que sigui es pot quedar a fer “panxing” a l’hotel?
  4.- Quins serien els dies de sortida del mes d’agost d’enguany?
  5.- Quin és el preu?
  Molt agraït, espero les seves noticies.

 3. Eulàlia Abril Janer

  Hola l+Lluís,

  Sóc la lali, que ja vaig venir fa dos estius a fer el GRP. Recordes que vaig collir uns russinyols que m’els vas cuinar? He parlat amb el Dani per fer el GRP la setmana del 17 a 22. M’agradaría saber com puc fer la reserva, què he de pagar d’anticipat i a quin compt. Només puc fer-ho demà al matí, si veus l’email, pots si us plau informar-me? si no ja miraré de trucar a l’hotel o si em passes un mòbil millor doncs llavors ens podríem comunicar via whatsap.
  Una abraçada i fins ben aviat!!
  Lali

Leave a Reply